< terug

Kent, mijn zoon van dertien, vindt hem wel vet.
Hij heeft bewondering hoe dit is gemaakt met allerlei afval.
Er was een oorlog en er kwam een veertje langs. Een soldaat pakte dat veertje. Aan dat veertje hing een briefje waarop drie tekens stonden: hartje, een sterretje en een vlinder. De soldaat wist wat het betekende: Ik wacht op je. In een flits ziet hij zijn vrouw voor zich (label met lok haar). Omdat hij dacht dat zijn vrouw al was overleden en ze een engel was geworden, dacht hij dat het uit de hemel  kwam. Daarop schoot hij zichzelf door het hoofd.

Guido, mijn zoon van zeven jaar, vindt het doosje wel grappig.
Aan de buitenkant denkt hij aan knutselen en aan allerlei rommel waar je niets aan hebt. De combinatie is leuk. Als je het doosje opendoet, dan krijgt hij de volgende ideetjes: er is oorlog (geweertje) in een land. Een man heeft nog een heel klein beetje geld en daarvan koopt hij een klein cadeautje (glitters) voor zijn vrouw. Hij gaat op een veer (roze veertje) vliegen naar zijn vrouw, eerst komt hij langs een heel groot veld met alleen maar bloemen (ingeplakt madeliefje op de bodem), later vliegt hij over de zee (blauwe zigzag draadjes). Zijn vrouw woont precies onder een ster (sjabloon met ster, vlinder en hartje).

Mijn partner, 55 jaar oud, weet niet zo goed wat hij ermee aan moet.
Chocoladeverpakking. Geweer kogel met kruid (kokertje met sterren) en sjabloon zijn gaten die hij geschoten heeft. Hij heeft een veer moeten laten om het te kunnen kopen (veertje).

Tenslotte ikzelf: Carla, 50 jaar oud, vol bewondering over de compositie.
Toen het aankwam dacht ik aan een relatiegeschenk, het was tenslotte december. Vervolgens aan een chocoladeletter. Nu aan storytelling en hergebruik van (alle) materialen, aan C2C (craddle to craddle).
Storytelling: dit is de corporate story van de hele mensheid (poppetjes op deksel). Zij moeten knokken (gebalde vuisten) om vrije meningsuiting voor iedereen te verkrijgen/behouden. Het is vooral in dictaturen waar dat niet bestaat (geweer). Er zijn veel mensen die zich er desondanks voor inzetten (veertje) en dan leidt het tot iets beters (sjabloontje met mooie figuurtjes & sterretjes) C2C; dit is een betrekkelijk nieuw concept waar bij de ontwikkeling van producten al rekening wordt gehouden met het feit dat alles opnieuw te hergebruiken zal zijn. De gemeente Venlo gaat dit op hele grote schaal doen en de Floriade van 2012 dient ook helemaal zo opgezet te zijn. Er zal heel veel ideeëngeneratie aan te pas moeten komen om dat allemaal te verwezenlijken. 

 

Carla